De behandeling

Prettig en ontspannend

Een behandeling begint altijd met onderzoeken  hoe de balans van het lichaam is. Hoe de regio van de klacht aanvoelt maar ook hoe deze regio in verband staat met de rest van het lichaam. De bevindingen worden met u besproken waarna de behandeling volgt.

Deze gebeurt vrijwel altijd met zachte handgrepen. Zelden is het gevoelig. Een behandeling wordt meestal als prettig en ontspannend ervaren.

Reactie op de behandeling

De reactie op een osteopathische behandeling is bij iedereen anders. Het kan in het begin gepaard gaan met toename of afname van de symptomen, met hoofdpijn, koude/warmte sensatie, vermoeidheid en bijvoorbeeld emotionele reacties. Maar meestal voelt men zich heerlijk ontspannen en in balans na een behandeling.

Het is aan te bevelen om voldoende water te drinken en geen extreme inspanningen op de dag van behandeling te verrichten.

Aantal behandelingen

Na twee tot drie behandelingen zal het duidelijk zijn of de therapie de gewenste uitwerking heeft. Bij acute klachten volstaan meestal een drie- tot vijftal behandelingen. Bij hardnekkige of chronische klachten zal herstel of verbetering langer op zich laten wachten en zullen meer behandelingen nodig zijn.

De eerste behandeling duurt 45-60 minuten voor volwassenen. Voor kinderen en baby’s is een half uur meestal voldoende.

Vervolgbehandelingen voor volwassenen duren 45 minuten, voor een kind of baby 25 minuten.

Tussen de vervolgafspraken zit een langere periode dan bijvoorbeeld bij fysiotherapie. Dit is nodig omdat het lichaam als gevolg van de behandeling tijd nodig heeft om een nieuwe balans te creëren.

Naast het behandelen geven we u inzicht in de oorzaken van de verstoring binnen het lichaam. Indien nodig krijgt u leef- of voedingsadviezen mee.