Veel gestelde vragen

Afhankelijk van uw klacht zijn er gemiddeld 2-5 behandelingen nodig. Een schatting van het aantal behandelingen kan ik u na de eerste behandeling mededelen.

Ja, omdat ik aangesloten ben bij het NRO en NVO wordt osteopathie voor een deel vergoed uit de aanvullende verzekering. Check uw verzekeringspolis hoeveel u vergoed krijgt. U kunt ook de lijst bekijken die de Nederlandse vereniging osteopathie gepubliceerd heeft op www.osteopathie.nl

Dit is afhankelijk van uw klacht. Bij acute klachten of ernstige klachten volgt de tweede behandeling de volgende week. Daarna wordt eens in de drie weken behandeld. Dit omdat het zelfhelend vermogen van uw lichaam tijd nodig heeft om zelf het werk te doen.

In minder acute situaties volgt de tweede behandeling ook na drie weken.

Nee, een behandeling doet geen pijn, zie behandeling.

Nee, u bent vrij om direct naar een osteopaat te gaan. Als de osteopaat aangesloten is bij de NVO en NRO wordt de behandeling vergoed uit de aanvullende verzekering.

Een handdoek om op te liggen en uw pinpas.

Om u goed te kunnen behandelen is een onderzoek van het hele lichaam gewenst. Dit vindt plaats in ondergoed. Het werkt prettig als u ondergoed aan hebt wat niet verschuift.

Dames een slip of boxer en bh of hemdje (geen string) en heren een aansluitende boxershort (geen wijde Amerikaanse).

Over het algemeen goed. Soms moe, loom en een enkele keer is het gevoelig.

Plan geen zware bezigheden en drink voldoende.

Soms raad ik sporten op dezelfde dag af, maar dat is afhankelijk van uw klacht en de behandeling.

Baby’s reageren wisselend op de behandeling. De ene baby slaapt de hele middag, de andere is onrustig na de sensatie van mijn handen.

Staat uw vraag er niet bij, stuur dan een mail naar info@osteowestland.nl of rechtstreeks naar uw behandelaar.

Ga naar de bovenkant