Met een baby naar de osteopaat

Een baby kan heel veel baat hebben bij osteopathie. Het liefst zouden we elke baby een check gunnen, want geboren worden is een hel of a job!

Er zijn meerdere indicaties bij een baby waarbij het raadzaam is uw baby te laten checken en/of voor een behandeling te komen.

Zowel een snelle als een langzame bevalling kan moeilijk zijn voor een baby. Denk aan uitblijven van de weeën, hulpmiddelen als een vacuümpomp of tang, een stortbevalling of niet optimale presentatie van het hoofd in het geboortekanaal, een arm naast het hoofd of een te vroege indaling, al deze zaken kunnen complicaties geven die zich na de geboorte uiten in:

  • Huilen
  • Niet kunnen slapen
  • Darmkrampen
  • Reflux
  • Voorkeurshouding
  • Komma- of banaanligging
  • Afplatting van het hoofdje
  • Huilen bij aankleden of platliggen
  • Onrust

Een baby uit elke irritatie of belemmering met het lijf, duidelijk of minder duidelijk.

Vaak voelen de ouders dat er “iets” is maar kan er geen medische oorzaak gevonden worden.

Hoe gaat een behandeling?

Voorafgaand aan een behandeling vult u het intakeformulier in met vragen over de zwangerschap, bevalling en hoe het tot nu toe gaat. Voordat u binnenkomt hebben wij dit bestudeerd.

Na de kennismaking legt u uw baby op de behandeltafel en mag u vlak naast uw kindje zitten.

Mocht de timing zo zijn dat uw baby huilt bij binnenkomst, houdt u uw kindje op schoot en behandelen we op schoot.

Een baby hoeft niet altijd uitgekleed te worden maar het kan nodig zijn. Startend met 1 hand onder het bekken om uw kindje aan onze handen te laten wennen bespreken we het formulier. Aansluitend wordt het hele lichaam van uw kindje onderzocht met zachte handgrepen.

Tijdens het onderzoek en de behandeling wordt er steeds met u besproken wat er gevonden wordt en hoe we dit kunnen behandelen.

Vervolgens start de behandeling met net zulke zachte handgrepen als het onderzoek.

Een kinderosteopaat kraakt een baby nooit!

Na de behandeling

Het resultaat van de correcties is vaak mooi om te zien. Het kind is meer ontspannen, krijgt een heldere blik, is beweeglijker, laat zich makkelijker aan- en uitkleden en vertoont minder vaak de geconstateerde voorkeurshouding. Daarnaast verbeteren klachten als diarree, obstipatie, darmkrampen, reflux, spugen.

De eerste 24 uur kan het resultaat wat wisselen. De ene baby slaapt veel en is blij als hij/zij wakker is, de andere kan huilerig zijn. Elk kind verwerkt de veranderingen in het lijf op zijn eigen manier.

Indien van toepassing bespreken we ook zaken als voeding, houdingen of oefeningen.

Aantal behandelingen en frequentie

Als de oorzaak van de klacht is opgelost doet het zelfhelend vermogen van het lichaam de rest. Het zelfhelendvermogen van een baby is zeer krachtig, zij staan immers het dichtst bij de optimale gezondheid.

Gemiddeld behandelen we een baby 2 a 3 x keer. Het hangt af van de problematiek die aanwezig is. Een afplatting van het hoofdje bijvoorbeeld, kan wat meer behandelsessies nodig hebben.

Wij zien een baby na de eerste behandeling graag na een week terug, tussen de tweede en derde behandeling zit 2 tot 3 weken.

Let wel, bovenstaande is een gemiddelde! Na de eerste behandeling kunnen we een redelijke schatting maken.

Testimonials

“Ik wou dat ik dit eerder had geweten…Als ik iemand spreek die hier ook last van
heeft, raad ik meteen jou aan, echt een heerlijk gevoel om alles weer
lekker te vinden en echt te genieten van de zwangerschap!”

Wendy

“Onze zoon van 8 jaar was een kind dat snel overprikkeld was en zich continu zorgen maakte.  Al na de eerste behandeling merkte wij een opmerkelijk verschil. Hij slaapt weer ontspannen, ligt niet meer te knarsetanden en zweten, is een stuk assertiever geworden en loopt zingend door het huis. Ik deel deze ervaring omdat ik alle kinderen gun dat ze onbezorgd kind kunnen zijn.”

Een blije moeder

“Bijna radeloos kwam ik bij jou met een veel huilende ontroostbare baby
vanwege zijn darmen. Na de behandeling heb ik een totaal ander kind,
een blij en tevreden mannetje, ontzettend bedankt!”

Suzanne