Ik ben sinds 2004 werkzaam als osteopaat met ruime ervaring in het behandelen van baby’s en kinderen. Hen mogen behandelen maakt me altijd blij! Omdat een kind geen volwassene is maar het kind wel altijd in de volwassene zit blijf ik zeker volwassenen behandelen. Elk mens heeft een ander verhaal en elke klacht heeft een andere oorsprong, dit maakt dat elk mens een uitdaging vormt om te behandelen.

Ik ben opgegroeid met sport, gaf judolessen vanaf mijn 15de, en heb na mijn 18de  lesgegeven in fitness, aerobic, kleutergym en sport specifieke conditietraining.

Ik was altijd al geïnteresseerd in de werking van het menselijk lichaam, gezondheid, voeding en training waardoor fysiotherapie een logische studiekeus voor mij was na het Gymnasium.

Van fysiotherapeut naar osteopaat

Na gewerkt te hebben in particuliere praktijken in Zwitserland en Den Haag, rees bij mij de vraag waarom ik regelmatig dezelfde beperkingen en pijnen terugzag bij mijn patiënten. Ik kon niet langer voldoening vinden in mijn werk als fysiotherapeut, ik kon de pijn verlichten, maar de oorzaak vaak niet oplossen.

Na in contact gekomen te zijn met osteopathie begreep ik dat mijn onvrede voortkwam uit de manier van denken van de huidige medische en paramedische studies en beroepen. Dit is symptoom gericht. In de osteopathie denkt men oorzaak gericht en wordt er geprobeerd iets aan de oorzaak te veranderen zodat het lichaam zelf een correctie kan maken en verder kan. Het moeilijkste is om de oorzaak te vinden en te begrijpen.

Baby’s en kinderen

Na mijn studie osteopathie ben ik direct de  2 jarige opleiding Osteopathie voor baby’s en kinderen gaan volgen, bij Panta Rhei . Ik voel me zeer vereerd als ik deze jonge mensen mag helpen. Het kind in mij maakt direct contact met de kinderen waardoor ze zich snel op hun gemak voelen tijdens de behandeling.

In de loop der jaren ben ik betrokken gebleven bij de kinderopleiding als assistent en stagebegeleidster en sinds 2014 geef ik les in het behandelen van pasgeborenen aan de kinderopleiding in Nederland, Duitsland, Noorwegen, Polen en Spanje. Deze opleiding is bedoeld voor afgestudeerde osteopaten die kinderosteopaat willen worden. Daarnaast ligt mijn interesse in het observeren en behandelen van de primaire reflexen bij baby s en kinderen. Ik heb hier diverse cursussen voor gevolgd aan het Masgutova Instituut, MNRI.

Sport

Daarnaast ben ik actief als looptrainster bij HDS, hockeyvereniging Loosduinen en verzorgster bij het Nederlands Politie Damesvoetbalteam.  Hier heb ik veel plezier in en door mijn ervaring in het begeleiden van sporters kan ik me makkelijk verplaatsen in hun situatie.

Steeds meer (top)sporters kennen inmiddels de weg naar de osteopaat.

Ieder zijn eigen verhaal

Elk mens heeft zijn eigen verhaal en het lichaam vertelt dit verhaal. Niet alleen kinderen en sporters zijn welkom bij mij. Bij ieder mens, jong of oud, sportief of niet, dik of dun, veel of weinig klachten, is een patroon te vinden wat grote of kleine problemen oplevert.

Iedereen die naar dit patroon wil kijken en een handje nodig heeft om het op te lossen is van harte welkom.

Het doel om samen aan gezondheid te werken is voor mij de mooiste uitdaging!